Frequently Asked Question

Pentru mai multe informatii / intrebari foloseste formularul de CONTACT sau EMAIL: info@mhptuning.ro .

CARE SUNT PASII UNEI RESOFTARI?

Dupa ce se face o programare, echipa noastra lucreaza asupra masinii dvs aproximativ 2-3 ore. Retineti ca, rar, unele modele ne ocupa mai mult timp dar va anuntam acest aspect in momentul programarii. Lucram individual fiecare masina care ne calca pragul si uneori sunt necesare mai mult de 1-2 teste cu loguri pentru a obtine rezultatul perfect. Masina este returnata clientului cand suntem multumiti de rezultatele obtinute. Clientii sunt bineveniti sa astepte pe toata durata operatiei in eleganta sala de asteptare din sediul nostru.

POT SA REFOLOSESC SOFTUL ORIGINAL?

Da, la cerere firma noastra poate stabili o programare pentru a va rescrie ECU cu softul original citit initial din ECU

DURATA DE VIATA A MOTORULUI ESTE AFECTATA?

Nu. Prin optimizarea ECU-ului nu se forteaza parametrii admisi de catre producator. Modificarile facute se incadreaza in tolerantele cerute de catre fabricatntul autoturismului in ceea ce priveste piesele componente ale motorului.

Se poate face si o optimizare depasind limita superioara a tolerantelor acestor piese dar astfel de modificare nu este destinata utilizarii zi de zi a masinii (chiar si modelul A a lui Henry Ford avea o tija pe coloana de directie cu ajutorul careia soferul putea controla aprinderea. Scopul era sa imbunatateasca performantele motorului prin ajustarea momentului injectiei si amestecul cel mai bun de aer-combustibil).

CARE SUNT AVANTAJELE UNUI CHIPTUNING?

  • o masina mai distractiva
  • depasiri mai lejere
  • mai mult cuplu motor
  • consum mai mic de carburant

CARE SUNT DEZAVANTAJELE UNUI CHIPTUNING?

Nu sunt dezavantaje daca se achizitioneaza o optimizare software de calitate. Autoturismele exloatate gresit sau neintretinute pot prezenta defecte ascuse care impiedica obtinerea rezultatelor promise sau chiar creaza probleme mai mari in momentul in care componentele uzate sunt supuse unui stres suplimentar.

CARE SUNT CONSECINTELE ASUPRA GARANTIEI OFERITE DE PRODUCATOR

Chiptuningul este partial invizibil pentru dealerii auto si avand o optimizare a parametrilor nu este nici un motiv pentru care garantia sa fie oprita. Exista modele la care reprogramand softul optimizat cu cel original in ECU, nu mai poate fi detectat de catre dealerul auto ca fiind intervenit asupra calculatorului motor.
Majoritatea producatorilor auto nu au nimic impotriva unui chiptuning corect executat. Exista chiar producatori care vand ei insisi produsul chiptuning prin divizia de accesorii.

CE SE INTAMPLA CU CONSUMUL?

Consumul poate sa scada cu pana la 0.3-0.5 litri / 100km la o exploatare normala a autoturismului.

TREBUIE SA INTERVIN ASUPRA ALTOR COMPONENTE?

In general nu este necesara o schimbare a sistemului de franare sau al suspensiilor dar pentru perfomante mai bune la drum este util ca aceste componente se modifice cu altele mai performante.

IMI INFLUENTEAZA ASIGURAREA ?

Nu,companiile de asigurari calculeaza pretul politei in functie de pretul autoturismului, varsta soferului si categoria automobilului dar nu in functie de puterea masinii

CE SE INTAMPLA DACA MASINA MEA PRIMESTE UN UPGRADE DE SOFT DE LA PRODUCATOR?

Masinile noi aflate in garantie primesc periodic softuri noi oferite de producator. Daca aveti un update de soft in primele 12 luni de cand am efectuat lucrarea de chiptuning, refacerea optimizarii software pe noul original din ECU nu va costa nimic. Intre luna 13 si 24 operatia va costa echivalentul a 50euro, ia dupa luna a 25-a realizarea tuningului costa 1/2 din pretul initial atat timp cat proprietarul automobilului nu se schimba.